Riguardo a noi

Una connessione naturale

O nama

Povijest Vinograda Nuić započinje 2004. godine kada je kultiviran iznimno lijep položaj Orlovac. Vrijedne ruke predale su se krševitoj crvenici i na površini od 7 ha posađeno je preko 30 000 loza. Uz autohtone hercegovačke sorte Žilavku i Blatinu, tu su još posađene Bena i Krkošija, te Trnjak, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouschet i Plavac Mali.
Početkom 2008. godine na tržište izlaze tri vina: Žilavka, Blatina i Blatina Barrique. Te iste godine pomoću rovokopača ”Trencor” kultiviran je položaj Dugolaze, koji se nalazi na pola puta između sela Crnopod i Međugorja. Položaj se nalazi u nizini okruženoj bajkovitim brdima, kroz koje prolazi bura s Veleža i suši kamen od jutarnje rose, smanjujući potrebu za pesticidima.
Položaj se nalazi u nizini okruženoj bajkovitim brdima, kroz koje prolazi bura s Veleža i suši kamen od jutarnje rose, smanjujući potrebu za pesticidima.
Prije kultivacije položaj je bio krševita zaravan prekrivena tipičnim hercegovačkim raslinjem, od kojih možemo navesti šipak, draču, vrijesak, kadulju, smilje i smriku. Danas mirisne note ovoga bilja nalazimo u vinima s tog položaja.
2009. godine na Dugolazama je posađeno 7 ha, a 2010. godine još 21 ha vinograda. Uz postojeće sorte prvi put su tu zasađene, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Touriga Nacional, te od bijelih, korčulanski Pošip.

Explore

TOP FLAVORS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed do eiusmod tempo

OUR VARIETIES

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed do eiusmod tempo

WINERY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed do eiusmod tempo

Tastings Offered Daily

10am–5pm
Wednesday-Sunday

8445 Silverado Trail, Napa, CA 94558
Scroll to top