fbpx

O nama

Prirodna veza

O nama

Povijest Vinograda Nuić započinje 2004. godine kada je kultiviran iznimno lijep položaj Orlovac. Vrijedne ruke predale su se krševitoj crvenici i na površini od 7 ha posađeno je preko 30 000 loza. Uz autohtone hercegovačke sorte Žilavku,Blatinu i Trnjak, tu su još posađene Bena i Krkošija, te Cabernet Sauvignon, Alicante Bouschet i Plavac Mali.
Početkom 2008. godine na tržište izlaze tri vina: Žilavka, Blatina i Blatina Barrique. Te iste godine pomoću rovokopača ”Trencor” kultiviran je položaj Dugolaze, koji se nalazi na pola puta između sela Crnopod i Međugorja.
Položaj se nalazi u nizini okruženoj bajkovitim brdima, kroz koje prolazi bura s Veleža i suši kamen od jutarnje rose, smanjujući potrebu za pesticidima.
Prije kultivacije položaj je bio krševita zaravan prekrivena tipičnim hercegovačkim raslinjem, od kojih možemo navesti šipak, draču, vrisak, kadulju, smilje i smreku.
2009. godine na Dugolazama je posađeno 7 ha, a 2010. godine još 21 ha vinograda. Uz postojeće sorte prvi put su tu zasađene, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Touriga Nacional, te od bijelih, korčulanski Pošip.

Istraži

Vrhunske okuse

Ako volite bogato tijelo, izražene tanine i trajnost izaberite Barrique vina, za sve one koji su ljubitelji bijelih vina preporučujemo toplo, mineralno, puno, harmonično, trajno vino poput Chardonnay-a.

naše sorte

U svojoj ponudi imamo širok izbor sorti grožđa, izdvajamo najpoznatije sorte poput: Plavca malog, Trnjaka, Merlota, Žilavke, Blatine, Syraha, Pošipa i ostalih.

vinariju

Naša vinarija odlikuje se vrhunskom opremom i podrumima, barrique bačve, industrijski pogoni, odlični uvjeti i geografska pozicija jamče vrhunska vina i užitak.

Iskusite neponovljiv doživljaj posjete našim vinogradima

9 - 15:30 h
ponedjeljak - petak

Crnopod bb, Ljubuški 88320 Ljubuški

Recenzije naših kupaca

Scroll to top